Три роки Гунчика на посаді: як працює волинський губернатор

Читать на русском

Сьогодні виповнюється три роки, як Володимир Гунчик очолив Волинську обласну адміністрацію. Аналітики «Слова і Діла» відстежили, які зі своїх обіцянок на цій посаді він виконав, а які – провалив.

Загалом за три роки Гунчик дав 72 обіцянки й виконав із них 31, а провалив – 10. Ще 31 обіцянка керівника Волинської обласної адміністрації перебуває на контролі наших аналітиків. Таким чином, рейтинг відповідальності політика зараз становить 43%.

Так, до його досягнень на посаді губернатора потрібно віднести виплату боргів із зарплати шахтарям «Волиньугля» – в січні 2017 року питання з боргами було вирішене.

Крім того, Гунчик дотримав свого слова не закривати в області малочисельні школи й відремонтувати дорогу на ділянці Володимир-Волинський–Устилуг.

Невиконаними залишилися обіцянки начальника обладміністрації добудувати Луцький перинатальний центр у 2015 році й того ж року перевести всі бюджетні установи на альтернативні джерела опалення.

До найважливіших з обіцянок Гунчика, які все ще перебувають у процесі виконання, наші аналітики віднесли запуск в області 10-ї шахти, запланований на 2018 рік. Також губернатор обіцяв у 2017 році почати будівництво масштабного житлового проекту на 3 тисячі квартир, десяту частину яких губернатор обіцяє передати ветеранам АТО, військовим і ветеранам армії.

Найчастіше Гунчик давав обіцянки у сферах освіти, соцзахисту, інфраструктури та місцевого самоврядування.

Щодо активності керівника Волинської області, то за три роки на посаді в нього було два місяці, коли він роздавав відразу по сім обіцянок – це червень і жовтень 2015 року. Причому ці показники перевищують кількість обіцянок, які він давав відразу після вступу на посаду – на цей період зазвичай доводиться підвищена кількість обіцянок політиків.

Серед своїх колег з інших областей із рівнем відповідальності в 43% Гунчик посідає 8-е місце.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: