У столиці стрімко зростає кількість хворих на грип і ГРВІ

Читать на русском
У КМДА також зазначили, що за тиждень до закладів охорони здоров'я міста шпиталізовані 140 осіб, із них 119 дітей.

За минулий тиждень у Києві зареєстровані майже 17 тисяч хворих на грип і ГРВІ.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це поінформував заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник.

За його словами, в Києві зростає показник захворюваності на грип та ГРВІ. Зокрема, за 43-й тиждень у столиці зареєстровані 16 997 хворих на грип та ГРВІ. Таким чином, показник захворюваності нижчий за епідемічний поріг на 17,7%.

Медики попередили про новий штам грипу, який загрожує українцямУ сезоні 2017/2018 українців атакуватимуть три штами грипу – «Гонконг», «Брісбен» і «Мічиган».

«Порівняно з попереднім тижнем спостерігається зростання захворюваності як серед дорослого, так і дитячого населення. Зафіксовано зростання захворюваності серед дорослих на 21,1%, а серед дітей – на 15,4%. Серед школярів відзначається зростання захворюваності на 15,7%, 4 309 випадків, що складає 35,1% від загальної кількості хворих дітей (за 42-й тиждень 6 633 – 35%) і 25,4% (за 42-й тиждень – 25,8%) від загальної кількості осіб, які звернулися за медичною допомогою», – повідомив він.

У КМДА також зазначили, що за тиждень до закладів охорони здоров'я міста шпиталізовані 140 осіб, з них 119 дітей.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я не рекомендує давати дітям деякі препарати для лікування грипу та застуди.

Крім того, МОЗ прогнозує зростання захворюваності на грип порівняно з минулим сезоном.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: