Розенко розповів, хто отримає компенсації за заощаджені субсидії

Читать на русском
Міністерству фінансів доручено невідкладно розпочати фінансування програми виплати компенсації за субсидії.

Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко заявив, що близько 2 мільйонів осіб внесені до списків на отримання компенсації заощадженої житлової субсидії.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на виступ Розенка під час селекторної наради в четвер, 20 липня, в Києві.

Артем СитникДиректор Національного антикорупційного бюро України
Ситник пообіцяв передати у Генпрокуратуру матеріали внутрішнього розслідування ситуації з міграційною службоюСказано 1 грудня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Загальна кількість одержувачів субсидій, включених до списків на право отримання відповідної компенсації від держави, становить близько 2 мільйонів осіб», – сказав віце-прем'єр.

При цьому він зазначив, що 761 тис. заяв від домогосподарств були подані на отримання субсидії.

Субсидії-2017: чи вистачить уряду грошей, щоб сподобатися всім?Уряд з початку літа вже розпочав підготовку до опалювального сезону 2017/2018. Ключова проблема – ще більше подорожчання тепла, що спричинить збільшення видатків на субсидії. То на які ж рішення цього разу піде Кабмін?

«Станом на 15 липня з 1 тисячі 580 підприємств, що надають послуги з електро- і газопостачання, 1 тисяча 550 надали органам соціального захисту населення відповідні списки», – сказав Розенко.

Також чиновник зазначив, що в місті Києві, а також у Черкаській, Чернівецькій та Одеській областях ще не всі підприємства подали відповідну інформацію.

За словами Розенка, Міністерству фінансів доручено негайно розпочати фінансування програми виплати компенсації за субсидії.

Нагадаємо, 4 березня 2017 року Розенко пообіцяв, що жодних істотних змін у системі нарахування субсидій у наступному опалювальному сезоні не буде.

Раніше стало відомо, що Кабмін планує створити реєстр одержувачів субсидій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: