Наймовчазніший керівник області: як минув рік на посаді голови Київської ОДА Горгана

Читать на русском
За рік з моменту призначення головою КОДА Олександр Горган запам’ятався лише тим, що про нього в інформаційному просторі майже нічого не чутно.
Олександр ГорганФото: "Укрінформ"

Що ви знаєте про голову Київської обласної адміністрації Олександра Горгана? Якщо поставити це питання пересічним жителям столичного регіону, навряд чи вони зможуть відповісти щось більше, ніж те, що чинний голова області – затятий любитель спорту (навіть володіє титулом Ironman) і що до 2004 року у нього було прізвище Лялька. Проте ще більш вірогідно, що значна частина жителів області просто не знають, хто це. Це, звісно, не характеризує чиновника з поганої сторони, хоча відкритість до преси і певна публічність сьогодні є невід’ємною рисою успішного політика.

Сьогодні, 28 жовтня, Горган святкує першу річницю перебування на посаді. Проте через свою непублічність він залишив «Слову і Ділу», яке завжди готує до річниць роботи голів ОДА аналітику, небагато роботи. Річ у тім, що за рік наші аналітики (які дуже пильно стежать за активністю політиків) спромоглися зафіксували лише 3 його обіцянки. Оскільки інформація, яку використовує портал, лежить виключно в публічній площині, то ми не можемо робити висновки щодо причин такої «мовчанки». Можливо, Горган не любить робити публічні заяви, віддаючи перевагу діям (що, звісно, зробило б йому честь), а можливо у нього просто не налагоджена комунікація з громадськістю (а це вже не є добре). А може голову ОДА просто затьмарив своєю харизмою київський міський голова Віталій Кличко?.. Це, звісно, жарт. А от про що ми можемо говорити цілком серйозно, то це про ті його обіцянки, які нам все ж вдалося зареєструвати. Всі вони поки що «в процесі».

Перше зобов’язання – запровадження нової конкурентної системи транспортних перевезень у Київській області. 24 листопада 2016 року Горган в ефірі однієї з радіостанцій заявив, що перевізники регіону є заручниками корупційних схем, оскільки без хабаря потрапити на ринок перевезень на Київщині нереально, тож голова ОДА заявив про намір розрубати цей гордіїв вузол, створивши нову систему. Відтоді жодної інформації щодо того, як змінився стан справ у галузі, «Слово і Діло» не має.

30 січня 2017-го чиновник заявив про те, що у Білій Церкві збудують перший в Україні модульний критий велотрек. Проект об’єкта розробила німецька компанія Schuermann architekte, а голова ОДА, своєю чергою, пообіцяв усіляко сприяти його реалізації. Враховуючи його прихильність до спорту, сподіваємось, що Горган таки справді не залишить його без уваги.

Третю, останню із зафіксованих обіцянок голова КОДА дав 11 серпня. Він заявив, що до кінця 2017 року в області з’являться понад 100 «острівців безпеки». Перший такий чиновник відкрив у Василькові.

Відзначимо, що наприкінці року аналітики порталу направлять до обласної адміністрації інформаційний запит щодо тих питань, інформації по яких нам не вдасться знайти у відкритому доступі. Йдеться передусім про обіцянку, яку Горган має виконати до кінця 2017 року. Тож уже за кілька місяців очікуємо на зміну статусу щонайменше одного із зобов’язань чиновника.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: