Вибух у Києві: в прокуратурі озвучили версії

Читать на русском
За версією прокуратури, перша версія – це замах на депутата Ігоря Мосійчука з боку російських спецслужб.

Вибух у Києві біля офісу каналу «Еспресо», внаслідок якого поранення отримали п'ятеро осіб, зокрема депутат Ігор Мосійчук та політолог Віталій Бала, могли влаштувати з кількох причин.

Про це під час брифінгу заявив заступник прокурора Києва Павло Кононенко, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Еспресо.TV».

Він зауважив, що перша версія – це замах на народного депутата Ігоря Мосійчука з боку російських спецслужб. Друга версія – це політична діяльність депутата та його громадська позиція всередині країни. Третя – замах на Мосійчука з особистих причин.

«Але ми не відкидаємо й інших версій. Там був і політолог Бала, ми не може не розглядати цю версію. Можливо, якісь були питання до самого Бали. І ми не можему відкидати версію замаху на вбивство будь-якого політичного чи громадського діяча, який міг перебувати на телеканалі в цей час», – наголосив Кононенко.

На запитання журналістів, чи міг вчорашній вибух бути замахом на редакцію «Еспресо», прокурор Києва Роман Говда відповів, що таку версію також розглядають.

«Версія з приводу замаху на журналістів каналу не відкидається», – зазначив Говда.

Начальник Управління державної охорони України Валерій Гелетей вважає головною версією замаху на депутата його політичну діяльність.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: