Скандальне будівництво в столиці ледь не спричинило екологічну катастрофу

Читать на русском
У Київводоканалі зазначили, що будівництво проходить без погодженої проектної документації.

Щоб не допустити екологічної катастрофи в Києві, фахівці «Київводоканалу» вже четверту добу усувають наслідки будівельних робіт біля залізничного вокзалу «Південний».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «Київводоканалу».

Повідомляється, що під час будівельних робіт на вул. Георгія Кірпи, 2б біля залізничного вокзалу «Південний» забудовник залив бетоном каналізаційний колектор діаметром 800 мм, що порушило нормальне функціонування міських каналізаційних мереж.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко обіцяє запровадити нову транспортну схему містаСказано 22 вересня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

«З метою недопущення залиття стічними водами прилеглих будівель, зокрема залізничного вокзалу «Південний», який і так був частково підтоплений, привокзального поштамту та інших будівель і споруд, силами працівників аварійних бригад «Київводоканалу» із залученням спеціальної техніки були терміново організовані роботи з локалізації аварійної ситуації та облаштоване перекачування стічних вод за тимчасовою схемою», – розповів заступник головного інженера управління каналізації Києва Андрій Кобзар.

У «Київводоканалі» зазначили, що будівництво проходить без погодженої проектної документації та без виклику представників перед початком земляних робіт. Облаштування буронабивних паль діаметром 630 мм проводиться на замовлення ТОВ «Полюс Центр» (підрядна організація – ТОВ «КДД Інжиніринг»).

«Київводоканал» звернувся до Держархбудінспекції та Національної поліції з вимогою припинити незаконне будівництво та притягти порушників до відповідальності. Питання про отримання компенсації за збитки, завдані забудовником, вирішуватиметься в суді.

Нагадаємо, нещодавно в Києві евакуювали пасажирів центрального залізничного вокзалу через загрозу вибуху. В ДСНС підтвердили повідомлення про мінування вокзалу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: