Невідомий жартівник «замінував» столичний залізничний вокзал

Читать на русском
Увечері 25 жовтня через повідомлення про вибухівку пройшла масова евакуація на київському залізничному вокзалі

Вчора ввечері через повідомлення про вибухівку з поїзда Київ-Львів на центральному вокзалі столиці пройшла евакуація 530 осіб.

Про це повідомляє «Слово і діло» з посиланням на відділ комунікацій поліції Києва.

Згідно з повідомленням відомства, о 22:03 до поліції зателефонував невідомий і повідомив про вибухівку в поїзді, який перебував на залізничному вокзалі столиці. Поліцейські евакуювали 530 пасажирів поїзда Київ-Львів, який чекав на відправлення.

На вокзал прибули вибухотехнічна служба, кінологи та поліція. Після перевірки потягу вибухівка виявлена не була. Евакуація з будівлі вокзалу й прилеглої території не проводилася.

Після перевірки о 2:00 поїзд вирушив до Львова.

У поліції додали, що відомості за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Тепер зловмиснику загрожує до 6 років позбавлення волі.

Нагадаємо, в Києві біля офісу телеканалу «Еспресо» пізно ввечері 25 жовтня пролунав вибух, внаслідок якого поранення отримали п'ятеро осіб, зокрема депутат Ігор Мосійчук і політтехнолог Віталій Бала. Охоронець Мосійчука незабаром помер від поранень дорогою до лікарні. Згодом стало відомо ще про одного загиблого – випадкового перехожого на ім'я Михайло.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: