Затримали групу поліцейських, які понад півроку били та грабували людей

Читать на русском
Правоохоронці під час служби на території залізничного вокзалу доправляли до поліцейського приміщення громадян, які самостійно подорожували або перебували напідпитку.

Столична прокуратура затримала 5 поліцейських, які кілька місяців били та грабували людей на залізничному вокзалі в Києві.

Про це повідомляє сайт відомства, передає «Слово і Діло».

Слідство встановило, що правоохоронці під час несення служби на території Київського центрального залізничного вокзалу під різними приводами доправляли до поліцейського приміщення громадян, які самостійно подорожували або були напідпитку.

«Після чого, незаконно застосовуючи щодо затриманих спецзасоби (кайданки, сльозогінний газ), а також непомірне фізичне насильство, грабували їх. Зазвичай здобиччю злочинців у погонах ставали гроші, мобільні телефони потерпілих та інші цінні речі», – йдеться в повідомленні.

Встановлена причетність зловмисників до щонайменше 10 нападів на громадян із березня до вересня 2017 року.

СБУ закрила в'їзд в Україну російському режисеру через допомогу бойовикамСлужба безпеки України заборонила в'їзд в Україну російському режисеру Володимиру Меньшову.

Крім того, задокументовані факти «кришування» вказаними поліцейськими кишенькових злодіїв із подальшим перерозподілом між собою коштів, викрадених у громадян.

Затримання правоохоронців відбулося в ніч на 5 вересня під час вчинення ними чергового пограбування громадянина.

Усім затриманим оголосили про підозру. Вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою та усунення від посад.

Раніше Служба безпеки України затримала в Харкові велику групу резидентів російської розвідки, які займалися диверсійно-розвідувальною діяльністю.

Нагадаємо, на Закарпатті та Буковині українські прикордонники запобігли незаконному вивезенню дітей за кордон.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: