У НБУ заявили про прискорення інфляції

Читать на русском
Споживча інфляція в Україні станом на серпень 2017 року прискорилася до 16,2 відсотка в річному вимірі, а індекс споживчих цін знизився на 0,1 відсотка.

Споживча інфляція в Україні станом на серпень 2017 року прискорилася до 16,2% в річному вимірі, а індекс споживчих цін знизився на 0,1%.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби НБУ, передає «Слово і Діло».

Повідомляється, що на прискорення інфляції в серпні вплинуло зростання цін на продукти харчування та сигарети, а також подорожчання на внутрішньому ринку м'ясо-молочної продукції.

Підвищення зарплат і пенсій: як зростуть виплати та з чим пов'язана соціальна активність владиНе минуло й тижня роботи парламенту, а депутати вже ініціюють підвищення соціальних виплат. Зокрема, зарплат та пенсій. Із чим це пов’язано та наскільки реально, з’ясовували експерти.

«Фактична інфляція в річному вимірі перевищила траєкторію прогнозу Національного банку, оприлюдненого в інфляційному звіті за липень 2017 року. Це перш за все обумовлено більш високими, ніж очікувалося, темпами зростання цін на сирі продукти харчування й тютюнові вироби. Як і в попередні місяці, до цього призвели чинники з боку пропозиції – несприятливі погодні умови навесні поточного року зумовили подорожчання фруктів та овочів, а значні обсяги експорту м'ясної та молочної продукції – її подорожчання на внутрішньому ринку», – йдеться в повідомленні.

У НБУ також зазначають, що до кінця року темпи зниження інфляції сповільняться всупереч прогнозам.

«Цього року інфляція знизиться повільніше, ніж передбачалося в липневому прогнозі (до рівня 9,1%). Відповідно, інфляція більш істотно відхилиться від центральної точки цільового діапазону 8% +/- 2 процентних пункти до кінця 2017 року», – зазначили в Нацбанку.

Раніше повідомлялося, що глава уряду Володимир Гройсман вважає, що Кабінет міністрів має вжити заходів для стабілізації цін у країні.

Нагадаємо, в липні інфляція перевищила прогнози Національного банку, що й стало причиною високого темпу зростання цін на продукти.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: