Розенблат позивається до Ситника та Лещенка

Читать на русском
Позивач просить суд визнати протиправними дії Ситника та Лещенка щодо розголошення та розповсюдження інформації про громадянина США Пола Манафорта.

Окружний адміністративний суд міста Києва порушив провадження за позовом депутата Борислава Розенблата до директора НАБУ Артема Ситника та депутата Сергія Лещенка.

Про це інформує прес-служба суду, передає «Слово і Діло».

НАБУ показало, яку «біжутерію» віз Розенблат – відеоУ Розенблата вилучили 11 ювелірних виробів, дипломатичний паспорт, закордонний паспорт, квиток на рейс, особистий смартфон та планшет, банківські картки.

«Позивач просить суд визнати протиправними дії очільника Національного антикорупційного бюро Артема Ситника щодо розголошення та розповсюдження інформації про громадянина США Пола Манафорта, голову передвиборчого штабу кандидата в президенти США Дональда Трампа, щодо наявності прізвища та підписів Манафорта в «чорній бухгалтерії Партії регіонів» у матеріалах досудового розслідування, що мало наслідком втручання у виборчі процеси США в 2016 році та завдало шкоди інтересам України», – йдеться в повідомленні.

Також позивач просить визнати протиправними й дії депутата Лещенка щодо втручання в зовнішню політику України, яке була здійснене шляхом поширення інформації щодо Пола Манафорта.

Раніше повідомлялося, що на Розенблата завели нову кримінальну справу. Солом'янський райсуд Києва 20 жовтня зобов`язав Розенблата носити електронний браслет до 18 грудня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: