Черкаський депутат і екс-керівник Геокадастру погоріли на величезному хабарі

Читать на русском
Суд обрав запобіжний захід підозрюваним у масштабній схемі з видачі землі у вигляді домашнього арешту. Слідство триває.

У Черкаській області прокуратура 1 серпня відкрила кримінальне провадження щодо колишнього керівника Держгеокадастру й депутата однієї з місцевих рад у справі про виділення 102 гектарів землі.

Про це повідомляє обласна прокуратура, передає «Слово і Діло».

Не генеральна прокуратура: хто насправді керує ГПУ?Журналіст Максим Кречетов розповідає про реальне керівництво Генпрокуратури, так звану «тіньову ГПУ».

Екс-голова Держгеокадастру взяв хабар від одного з представників фермерського кооперативу в розмірі 49 тис. євро (близько 1 млн 395 тис. грн). За гроші чиновник обіцяв сприяти ухваленню рішення для виділення земельних ділянок площею 102 га.

Крім того, за хабар фермер домагався ухвалення рішення про затвердження проектів землеустрою на зазначені земельні ділянки та виділення їх у власність членам цього господарства.

Колишньому керівнику Головного управління Держгеокадстру в Черкаській області повідомлено про підозру в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 369-2.

«Оскільки другий підозрюваний є керівником одного з фермерських господарств області й одночасно депутатом місцевої ради, повідомлення про підозру йому здійснено 22.07.2017 в порядку, передбаченому КПК України щодо особливої ​​категорії осіб, за ч. 1 ст. 369-2 Кримінального кодексу України», – йдеться в повідомленні.

Суд обрав запобіжний захід підозрюваним у масштабній схемі з видачі землі у вигляді домашнього арешту. Слідство триває.

Нагадаємо, 1 серпня генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що ГПУ затримала прокурора на хабарі в 5 тисяч доларів.

Раніше чиновника з КМДА спіймали на хабарі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: