Соболєв так і не примусив чиновників пояснювати казкові статки їхніх сімей

Читать на русском
Голова антикорупційного комітету Ради за рік не зміг зареєструвати законопроект про звільнення чиновників, які не можуть пояснити доходи своїх сімей.
Єгор СоболєвФото з відкритих джерел

Народний депутат Єгор Соболєв, який є автором люстраційного закону та очолює антикорупційний комітет парламенту, вже рік не може подати до Ради ініціативу, яка б на законодавчому рівні заборонила людям, що не можуть пояснити походження майна своєї родини, обіймати державні посади.

Цією самою нормою Соболєв обіцяв позбавляти таких людей також права брати участь у виборах, нагадує «Слово і Діло».

Цю обіцянку депутат озвучив 27 вересня 2016 року, тобто більш ніж рік тому.

«Я планую просувати наступний крок у законодавстві. Тим, хто не може пояснити походження майна своєї родини, слід заборонити не лише обіймати державні посади, їх потрібно знімати з виборів. Не давати можливості ставати народними депутатами, членами уряду або президентом», – говорив він тоді.

Відтоді аналітики «Слова і Діла» регулярно перевіряли список законодавчих ініціатив Соболєва (яких, варто визнати, зареєстрована велика кількість), проте жодного законопроекту, що стосувався б цього корисного кроку, так і не знайшли.

Оскільки з моменту, коли була зафіксована обіцянка, минув уже досить тривалий час (якого цілком достатньо для реєстрації проекту закону), портал вимушений надати їй статус «не виконано».

У сумі в Єгора Соболєва 82 обіцянки, зареєстровані «Словом і Ділом». 42 з них він виконав. Таким чином, маючи більше половини реалізованих зобов’язань, заступник голови фракції «Самопомочі» посідає в рейтингу відповідальності Верховної Ради місце, яке відповідає відсотку цих зобов’язань, – 51-ше.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: