На українців чекає епідемія ГРВІ

Читать на русском
Осінні холоди призвели до і зростання кількості хворих на ГРВІ. Пік захворюваності серед населення лікарі очікують після Нового року.

Осінні холоди призвели до зростання кількості хворих на ГРВІ. Пік захворюваності серед населення лікарі очікують після Нового року. Однак, у деяких областях епідемічний поріг перевищено вже на поточний час.

Про це повідомляє видання politeka, передає «Слово і Діло».

За даними Центру грипу та ГРВІ, за перший тиждень жовтня в країні на респіраторно-вірусні інфекції захворіло 152 551 осіб, з них 109 837 (72%) діти.

Відзначається, що найвищий рівень захворюваності зареєстрований в Київській області, найнижчий - у Луганській.

«У Запорізькій області захворюваність на грип та ГРВІ вже перевищує епідемічний поріг на 4,5%», - сказано в повідомленні.

Додамо, що в Міністерстві охорони здоров'я в цьому році очікують зростання захворюваності на грип та ГРВІ на 14% - до 7 млн ​​осіб порівняно з сезоном 2016/2017.

Основні причини - циркуляція нового штаму «Мічиган», поганий імунітет до грипу та дуже низьке охоплення населення вакцинацією.

Відзначимо, в.о Уляна Супрун пообіцяла, що в 2018 році на закупівлю ліків і вакцин буде використано близько 6 мільярдів гривень. Повний перелік обіцянок - за посиланням.

Нагадаємо, минулого тижня депутати ухвалили медичну реформу.

Аналітики порталу з'ясували, хто дав вирішальні голоси.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: