У Каталонії придумали план на випадок позбавлення регіону автономії

Читать на русском
Каталонія готова заявити про остаточну незалежність, якщо офіційний Мадрид застосує Конституцію.
Карлес Пучдемон

Лідер Каталонії Карлес Пучдемон оголосить про остаточну незалежність регіону, якщо Мадрид відхилить пропозицію про діалог і застосує статтю 155 Конституції, яка обмежує самоврядування.

Про це йдеться в листі глави уряду Каталонії Карлеса Пучдемона, якого він сьогодні надішле у відповідь на ультиматум Мадрида, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Європейську правду».

Напередодні ввечері Пучдемон підтвердив цей намір і під час зустрічі з членами своєї партії.

Лист значно коротший за той, що Пучдемон написав Рахою в понеділок. У ньому глава каталонського уряду знову наполягатиме на діалозі та переговорах і шкодує через репресії з боку Мадрида, які останніми днями матеріалізувалися в арешти двох впливових громадських лідерів.

Пучдемон твердо захищає перед своїми однопартійцями шлях на користь діалогу, але з тією ж рішучістю гарантує відкликати призупинення декларації про незалежність, якщо відповідь Рахоя буде негативною.

Центральний уряд у Мадриді вимагає, що Каталонія має прояснити позицію щодо незалежності до 10 ранку четверга за місцевим часом. Якщо вона виступить за відокремлення, Мадрид пригрозив позбавити регіон автономії.

Нагадаємо, суд у Іспанії анулював закон Каталонії про референдум.

Раніше в Мадриді розробили план дій на випадок підтвердження Каталонією незалежності.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: