Путін запевняє, що Росія любить Україну

Читать на русском
Президент Росії Володимир Путін під час засідання Міжнародного дискусійного клубу Валдай заявив про готовність відновити діалог з Україною.

Президент Росії Володимир Путін під час засідання Міжнародного дискусійного клубу Валдай заявив про готовність відновити діалог з Україною.

За його словами, Москва не зацікавлена ​​в конфлікті на російсько-українському кордоні, передає Газета.Ru, інформує «Слово і Діло».

Путін також спробував запевнити, що Росія, яка в 2014 році анексувала Крим і вторглася на Донбас, любить Україну і її «братський народ» і ніколи не хотіла «у когось віднімати, щось ділити». «І зараз такого бажання немає», - сказав лідер країни-агресора.

Глава Кремля також виступив за продовження переговорів в «нормандському форматі» і виконання Мінських угод для врегулювання ситуації на Донбасі.

«План Макрона» та нормандський процес: чи можливі нові формули щодо ДонбасуДиректор Київського інституту мирних досліджень пояснив, чому не варто покладати надій на те, що Макрон зможе перезапустити нормандський процес.

«Ми будемо зберігати і «нормандський формат» до тих пір, поки наші колеги хочуть цього, і будемо прагнути до виконання цих самих Мінських угод», - зазначив президент.

Нагадаємо, що в останній раз переговори в «нормандському форматі» за участю президента України Петра Порошенка, президента РФ Володимира Путіна, канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента Франції Еммануеля Макрона відбулися 22 серпня.

Також відомо, що Путін закликав Макрона підтримати ідею про миротворців на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: