Нардеп Сабашук так нічого й не зробив, щоб можна було відкликати народного депутата

Читать на русском
Запорізький нардеп-мажоритарник обіцяв створити механізм відкликання народного депутата виборцями, але за три роки так нічого для цього і не зробив.
Петро Сабашук

Народному депутату Петру Сабашуку, який представляє у Верховній Раді одномандатний мажоритарний округ №74 у Запоріжжі, не вистачило трьох років з моменту обрання, щоб виконати обіцянку про ухвалення закону, що передбачає механізм відкликання народних депутатів.

Про цю передвиборчу обіцянку народного обранця нагадує «Слово і Діло».

«Ухвалення законів України про імпічмент президента України і про відкликання народних депутатів України», – так звучить один із пунктів передвиборної програми Сабашука.

27 листопада 2014 року в парламенті дійсно був зареєстрований законопроект «Про відкликання народного депутата» (№1032). Але Сабашук до нього жодного стосунку не має, адже єдиним автором документа значиться зовсім інший депутат – позафракційний Тарас Батенко. А вже у вересні наступного року законопроект був знятий з розгляду.

Сам же Сабашук жодного відповідного законодавчого акту не зареєстрував і досі. Зважаючи на це, «Слово і Діло» змушене надати цій обіцянці статус «не виконано».

Всього депутат з початку скликання роздав 10 обіцянок, із яких виконав лише дві. Ознайомитися з його місцем у рейтингу відповідальності Верховної Ради можна за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: