З'явилися фото й відео жахливих наслідків урагану «Офелія»

Читать на русском

Очевидці показали фото та відео урагану Офелія, який накрив Ірландію, а також розповіли про свої відчуття.

В Ірландії та Великій Британії лютує ураган «Офелія» (Ophelia). Лише за останню добу він забрав життя трьох людей і залишив без світла понад 360 тис. місцевих жителів.

Українці, які живуть у Дубліні, розповіли «Слову і Ділу», що майже не відчувають проявів стихії (це місто розташоване на узбережжі «внутрішнього» Ірландського моря). «Зате ті, хто живе ближче до Атлантичного океану, записують відео того, як вітер викорчовує дерева та руйнує будинки», – кажуть ірландські українці.

У соцмережі Instagram жителі Ірландії та Великої Британії активно публікують наслідки стихії. Найбільше дістається тим, чиї будинки розташовані біля води. В деяких регіонах хвилі досягали десятків метрів. Через шторм заборонено виходити в море, зупинені також деякі авіарейси.

«У нас у Портлвені (Західний Вельс – ред.) вчора було по-справжньому страшно. Я знімав відео, але вітер вирвав камеру з моїх рук. Одну жінку привалило деревом – сподіваюся, з нею все добре. Давно не було такої стихії», – розповів нам також один із користувачів Instagram.

Последствия урагана "Офелия"Слово і Діло

Последствия урагана Офелия от очевидцевСлово і Діло

Нагадаємо, в неділю, 15 жовтня, стало відомо про збільшення кількості жертв повені у В'єтнамі: число загиблих на той момент становило 68, ще 34 вважалися зниклими безвісти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: