Екс-міністр енергетики щомісяця отримує пристойні гонорари від «Нафтогазу»

Читать на русском

Екс-голова Міненерговугілля Володимир Демчишин отримує пристойні гонорари від Нафтогазу, будучи членом наглядової ради.
Апостроф

Колишній міністр енергетики і вугільної промисловості, член наглядової ради Національної акціонерної компанії «Нафтогаз Україна» Володимир Демчишин із квітня 2017 року щомісячно отримує від компанії гонорар розміром у середньому 400 тисяч гривень.

Такі повідомлення про суттєві зміни майнового стану він подає до Єдиного державного реєстру декларацій, пише «Слово і Діло».

Згідно з останнім поданих ним документу, «Нафтогаз» заплатив 419 тисяч 741 гривню. Минулого місяця сума гонорару становила 412 тисяч 863 гривень. Загалом цьогоріч Демчишин отримав 7 виплат на загальну суму 2 мільйони 816 тисяч 669 гривень.

В електронній декларації після звільнення Демчишин вказав, що разом із дружиною має квартиру в Києві, будинок та дві земельних ділянки в Київській області. Пересувається екс-міністр на Audi A6 2011 року випуску.

Також він володіє акціями компанії ICU HOLDINGS LIMITED, зареєстрованій на Британських Віргінських островах. Минулого року Демчишин разом із дружиною отримали дохід на суму 3 млн 278 тис. 670 грн. Готівкою подружжя зберігає 600 тис. грн, 175 тис. дол. і 20 тис. євро.

Нагадаємо, гендиректор «Борисполя» отримав понад півмільйона зарплати.

Раніше «Слово і Діло» з'ясувало, що члени комісії прокурорів преміювали себе на сотню тисяч гривень.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: