На численні прохання. СБУ передумала й дозволила в'їзд іспанським журналістам

Читать на русском
СБУ змінила своє рішення про заборону в'їзду в Україну іспанським журналістам Памплієзі й Састре.

Служба безпеки України дозволила в'їзд двом іспанським журналістам, які потрапили під заборону в 2015 році за публікацію тенденційних матеріалів з ОРДЛО.

Про це на своїй сторінці в Facebook написала речниця СБУ Олена Гітлянська, повідомляє «Слово і Діло».

«Дослухаючись до численних звернень представників журналістського цеху, ми відкрили в’їзд в Україну іспанським журналістам Антоніу Памплієзі та Мануелю Анхелю Састре», – розповіла вона.

При цьому Гітлянська зазначила, що за наявності законних підстав і загрози нацбезпеці СБУ обмежуватиме доступ в Україну в тому числі й журналістам.

«Треба усвідомлювати, що проти України вже четвертий рік ведеться інформаційна війна, для цього залучаються величезні фінансові та людські ресурси. Легко спрогнозувати, що антиукраїнська кампанія Росії й надалі ставатиме більш агресивною, й ми будемо на це відповідно реагувати», – наголосила речниця СБУ.

При цьому Гітлянська висловила жаль, що подібні до іспанців діячі медіа кричать про нібито утиски й демагогія іноді спрацьовує.

Нагадаємо, 5 жовтня СБУ видворила з України журналіста російського пропагандистського каналу НТВ В'ячеслава Немишева, якого затримали 4 жовтня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: