В СБУ пояснили, чому не пустили в Україну іспанських журналістів

Читать на русском
Двох іспанських журналістів СБУ не пустила до України через їхню антиукраїнську діяльність.

Іспанських журналістів Антоніо Памплієгу та Мануеля Анхеля Састре не пустили до України через їхню антиукраїнську діяльність.

Про це повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська, передає «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

При цьому вона заперечила наявність «чорного списку» СБУ з понад 40 осіб, яким заборонений в’їзд в Україну. Про такий список заявив один з іспанських журналістів, вказавши, що саме на підставі цього переліку їх не пустили в Україну.

«Так, це правда, їм був заборонений в’їзд через їхню антиукраїнську діяльність та публікації. Жодних списків ми не вели та не ведемо», – заявила Гітлянська.

Як повідомлялося раніше, в Іспанії звинуватили Україну в цензурі через видворення журналістів Антоніо Памплієги та Мануеля Анхеля Састре.

У 2015 році їх включили до списку громадян, які становлять загрозу нацбезпеці України. Через це на них поширювалася заборона в’їзду в Україну терміном до 5 років. Після рішучого протесту іспанського уряду Київ зняв санкції з них у травні 2016 року.

Також зазначимо, трьом журналістам пропагандистського каналу «Росія сєгодня» естонське головування в Раді ЄС відмовило в акредитації для висвітлення зустрічі голів МЗС країн ЄС.

Водночас представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір закликав Адміністрацію президента США припинити критику на адресу журналістів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: