У «Київенерго» не визначилися з датою початку опалювального сезону в житлових будинках

Читать на русском
У Києві тепло почали отримувати дитсадки та медичні заклади, проте дата підключення теплопостачання для інших об'єктів соціальної сфери столиці й бюджетних організацій та установ поки залишається невизначеною.

В Києві тепло почали отримувати дитсадки та медичні заклади. Дата підключення теплопостачання для інших об'єктів соціальної сфери столиці й бюджетних організацій та установ поки залишається невизначеною.

Про це повідомляє прес-служба «Київенерго», передає «Слово і ДІло».

Цього року початок опалювального сезону для установ соціальної сфери ускладнюється різницею закупівельної й передбаченої в тарифі цін газу.

«Так, НАК «Нафтогаз України» продає ПАТ «Київенерго» природний газ для бюджетних організацій за ціною 7,9 тисячі гривень за 1 тисячу кубометрів, а в тарифі на виробництво теплоенергії закладена його вартість 4,94 тисячі гривень за 1 тисячу кубометрів. Таким чином, щоденний фактичний збиток «Київенерго» від поставок тепла лише соціальним об'єктам столиці складе 1,2 мільйона гривень й збільшуватиметься пропорційно зниженню температури навколишнього середовища», – йдеться в повідомленні.

За попередніми оцінками фахівців, до кінця цього року збиток може скласти 541 млн грн, А джерела його погашення не передбачені ані в міському, ані в державному бюджетах.

«Ця ситуація робить непрогнозованими якість та безперебійність забезпечення теплом бюджетних організацій у прийдешньому опалювальному сезоні. Для врегулювання проблеми дисбалансу фактичної й тарифної вартості газу енергокомпанія неодноразово зверталася до Кабінету міністрів України, НКРЕКП і профільних міністерств, закликала врегулювати дисбаланс у вартості газу й КМДА. Однак станом на сьогодні рішення щодо джерела компенсації різниці в тарифах на газ немає, тоді як дитячі й лікувальні установи більше не можуть залишатися без тепла», – відзначають у «Київенерго».

Зростання тарифів на ЖКП за роки незалежності України. Опалення«Слово і Діло» продовжує цикл оглядів про те, як змінювалися ціни на послуги ЖКГ в Україні за час незалежності. Сьогодні пропонуємо поглянути, як піднімалася ціна на центральне опалення житла.

При цьому, за даними компанії, майже всі будинки комунальної власності та соціальної сфери готові до опалювального сезону.

Відзначимо, що найближчими днями в Києві очікується від 11 до 16 градусів тепла вдень і від 8 до 11 градусів тепла вночі.

Раніше мер Києва Віталій Кличко повідомив, що систему опалення для подачі тепла до будинків жителів Києва планують запустити з наступного понеділка, 16 жовтня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: