Під Львовом знову горіло Грибовицьке сміттєзвалище

Читать на русском
У вівторок, 10 жовтня, на території звалища ЛКП Збиранка в селі Грибовичі Жовківського району сталася пожежа.
Фото: Львівська міська рада

У вівторок, 10 жовтня, на території звалища ЛКП «Збиранка» в селі Грибовичі Жовківського району сталася пожежа.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Львівській області, передає «Слово і Діло».

Повідомлення про пожежу надійшло рятувальникам о 12:45. До місця події негайно виїхали пожежно-рятувальні підрозділи.

Сміттєві реалії України: чому Львів потопає в смітті та як не перетворити країну на смітникУкраїнські екологи поділилися міркуваннями щодо екологічної ситуації на тлі проблеми відходів і сміттєзвалищ в країні.

«О 13:50 пожежу вдалося локалізувати, а о 14:20 – повністю ліквідувати. В результаті пожежі вогнем знищено сміття на площі 50 квадратних метрів», – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що до ліквідації пожежі залучили 20 осіб особового складу та 4 одиниці спецтехніки. Причини та обставини виникнення займання наразі встановлюються.

Нагадаємо, 30 травня 2016 року на Грибовицькому сміттєзвалищі під час гасіння пожежі сталося обвалення сміття, в результаті чого загинули троє рятувальників та еколог. Звалище закрили за рішенням суду. За фактом обвалення сміття на звалищі було розпочато кримінальне провадження.

Мер Львова Андрій Садовий запропонував оголосити Львів зоною надзвичайної екологічної ситуації, пізніше президент Петро Порошенко закликав не політизувати проблему вивозу сміття у Львові.

Раніше повідомлялося, що в Хмельницькому сталася пожежа в житловому будинку.

Нагадаємо, 11 вересня в селі Підгірці Обухівського району Київської області сталася пожежа на полігоні твердих побутових відходів №5.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: