Україна готова активізувати співпрацю з Туреччиною на всіх рівнях – Порошенко

Читать на русском
За словами президента України Петра Порошенка, метою України є поліпшення стратегічного партнерства з Туреччиною.

Україна і Туреччина готові до активізації двостороннього співробітництва на всіх рівнях.

Про це заявив президент України Петро Порошенко на брифінгу за підсумками переговорів з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом. Брифінг транслював телеканал «112 Україна», передає «Слово і Діло».

Порошенко зазначив, що задоволений минулими переговорами, які показали, що обидві держави готові розвивати взаємодію в усіх сферах.

Зустріч Порошенка та Ердогана в Києві: подробиці переговорівПереговори президента України Петра Порошенка та президента Туреччини Реджепа Ердогана у форматі тет-а-тет завершені, почалося засідання стратегічної ради високого рівня України і Туреччини.

«Я можу констатувати, що ми дуже задоволені підсумками сьогоднішньої роботи. Вони свідчать про те, що Україна і Туреччина прагнуть та готові до активізації двосторонньої взаємодії на усіх рівнях у дусі довіри і взаємної поваги. Наша мета – це поглиблення стратегічного партнерства між Україною і Туреччиною. Наша мета – на основі поваги до міжнародного права забезпечити довіру, забезпечити стабільність, забезпечити сталий розвиток, забезпечити процвітання у цілому регіоні», - заявив він.

Глава держави також акцентував увагу на тому, що між ним і Ердоганом була встановлена ​​лінія спеціального конфіденційного зв'язку.

«Ще дуже важливо, реалізації наших цілей буде сприяти серед іншого налагодженню лінії спеціального конфіденційного зв'язку, встановленої на днях між президентом України і президентом Туреччини», - констатував Порошенко.

Раніше експерт директор Харківської правозахисної групи Борис Захаров розповів «Слову і Ділу», яка головна мета переговорів тет-а-тет між Порошенком і Ердоганом.

Нагадаємо, раніше Меркель повідомила, чи є у Туреччини шанси на вступ до ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: