У БПП повідомили, в якій сфері НАТО розширить допомогу Україні

Читать на русском
Сьогодні на засіданні Парламентська асамблея НАТО ухвалила резолюцію про інформаційну безпеку.

Парламентська асамблея НАТО ухвалила резолюцію про інформаційну безпеку, яка передбачає розширення допомоги країнам-партнерам, у тому числі України.

Про це повідомила народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Ірина Фріз, передає «Слово і Діло».

«Парламентська асамблея НАТО на своєму засіданні в понеділок у Бухаресті ухвалила резолюцію з інформаційної безпеки, яка передбачає розширення допомоги країнам-партнерам, зокрема Грузії, Молдові та Україні», – цитує Фріз «Інтерфакс-Україна».

Українська соціальна мережа Woolik виявилася фейкомПроект соцмережі Woolik пропрацював лише п'ять днів. А анонімні розробники заявили, що це було тільки жартом.

Згідно з резолюцією, країни-члени Альянсу мають розробити й створити спеціальний підрозділ із взаємодії з приватними медіа-компаніями. Це дозволить проводити постійний моніторинг інформаційного простору з метою виявлення в ньому фейкових новин і ворожої пропаганди, а також протидіяти їм.

«Резолюція закликає збільшити фінансування інститутів Альянсу та спільних установ у інформаційній сфері, зокрема Відділу громадської дипломатії НАТО й відповідних центрів компетенції (COE)», – підкреслила Фріз.

Крім того, відповідний документ передбачає ревізію майданчиків інститутів НАТО та збройних сил країн-членів Альянсу в соціальних мережах для підвищення рівня стратегічних комунікацій.

«Забезпечити обмін досвідом щодо захисту виборчих кампаній, політичних партій і виборчих комісій від кібератак. Забезпечити модернізацію журналістських стандартів у відповідь на загрозу з боку фейкових новин та акцентувати увагу на важливості перевірки фактів, незалежної розслідувальної журналістики», – підкреслила народний депутат.

Нагадаємо, раніше Петро Порошенко прокоментував призначену на 2020 рік ПА НАТО в Києві.

Як відомо, нещодавно Верховна Рада створила національну систему кібербезпеки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: