США і Україна домовилися щодо кібербезпеки

Читать на русском
США і Україна продовжать разом вживати заходів, спрямованих на зміцнення кібербезпеки, гарантуючи при цьому відкритість інтернету.

США і Україна продовжать разом вживати заходів, спрямованих на зміцнення кібербезпеки, гарантуючи при цьому відкритість інтернету.

Про це йдеться в спільній заяві двох країн, поширеній у вівторок прес-службою Держдепартаменту за підсумками першого раунду двостороннього діалогу з протидії кіберзагрозам, пише «Слово і Діло».

«Підтримуючи давні й багаті відносини, Сполучені Штати і Україна прагнуть посилити нашу співпрацю в сфері кібербезпеки, що є важливим компонентом стратегічного партнерства між нашими країнами. Працюючи разом, ми зміцнимо нашу здатність протистояти кіберзагрозам, а також забезпечимо відкритість інтернету, можливість взаємодіяти в ньому», - йдеться в заяві.

У ньому також наголошується, що всесвітня мережа повинна залишатися достовірним джерелом інформації.

Крім того, влада двох країн підтвердила своє бажання сприяти співпраці між як державними структурами, так і приватними компаніями з метою посилення національної кібербезпеки.

Київ і Вашингтон також домовилися виробити політику щодо застосування міжнародних законів в кіберпросторі, а також необов'язкових норм владою країни в мирний час.

Раніше повідомлялося, що США виділять Україні мільйони на кібербезпеку.

Нагадаємо, в Євросоюзі створять відомство з кібербезпеки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: