Зведення штабу АТО 8 жовтня: майже 20 обстрілів, є поранений

Читать на русском
У прес-центрі штабу Антитерористичної операції розповіли про ситуацію поблизу лінії розмежування за 7 жовтня.

Російсько-окупаційні війська за минулі судки 19 раз обстріляли позиції Збройних сил України, в результаті бойових дій один військовий отримав поранення.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

«Наприкінці минулої доби обстановка в районі проведення АТО загострилася. Якщо вдень кількість ворожих вогневих провокацій було мінімальним, то після 18 годин російсько-окупаційні угруповання збільшили бойову активність на усіх напрямках», – йдеться в повідомленні.

На донецькому напрямку ввечері бойовики кілька годин з різних видів гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї били по позиціях ВСУ на південно-східних околицях Авдіївки. Також під ворожим вогнем виявилися зміцнення українських військ у Майорського і Зайцеве.

На приморському напрямку проросійські бойовики з гранатометів і великокаліберних кулеметів обстрілювали позиції на підступах до Водяному, Гнутове, Старогнатівці. А близько 21 години, випустили 5 мін калібру 82 міліметри неподалік Талаківці.

Збільшилася кількість ворожих провокацій і на луганському напрямку, яке в попередні кілька днів був відносно спокійним. Так, ввечері бойовики двічі з різних видів гранатометів обстріляли українські опорні пункти у Трьохізбенка. А близько 23 години там же застосували і 82-міліметровий міномет. Крім того, в кінці доби ворог двічі з гранатометів відкривав вогонь поблизу Кримського.

«Загалом за минулу добу незаконні збройні формування 19 раз порушили перемир'я. Під час 11 обстрілів, коли виникала загроза життю наших бійців, сили АТО жорстко відповідали ворогові. В результаті бойових дій один український воїн отримав поранення», – додали в штабі.

Нагадаємо, у штабі АТО розповіли про ситуацію на Донбасі.

Раніше в ОБСЄ показали, як бойовики застосовують лазер для «засліплення» камер.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: