Стало відомо, хто виконуватиме обов'язки глави ПАРЄ

Читать на русском
Гейл виконуватиме обов'язки до виборів нового глави ПАРЄ, які відбудуться на наступній сесії.

Після відставки Педро Аграмунта з посади президента Парламентської асамблеї Ради Європи його обов’язки виконуватиме найстарший віце-президент Асамблеї Роджер Гейл.

Про це йдеться у заяві на офіційному сайті ПАРЄ, передає «Слово і Діло».

Ляшко розповідає, як накричав на Аграмунта в СтрасбурзіЛідер «Радикальної партії» Олег Ляшко розповів, що зустрів у Страсбурзі президента ПАРЄ Педро Аграмунта, який тікав з будівлі і закликав його не ганьбити себе і піти у відставку.

«Після відставки Аграмунта перший віце-президент Асамблеї, сер Роджер Гейл, автоматично стає виконуючим обов'язки президента», - йдеться у документі.

Гейл виконуватиме обов'язки до виборів нового глави ПАРЄ, які відбудуться на наступній сесії.

Відзначимо, сьогодні президент Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт добровільно подав у відставку.

Нагадаємо, в квітні російські ЗМІ повідомили про візит до Сирії депутатів ПАРЄ на чолі з Педро Аграмунт разом з російськими парламентаріями, що стало підставою для висловлення недовіри йому з боку бюро ПАРЄ. На зборах було ухвалено, що Аграмунт не уповноважений здійснювати будь-які офіційні візити, відвідувати будь-які засідання або робити будь-які публічні заяви від імені асамблеї як її голови.

У червні відсторонення Аграмунт з посади підтримала Європейська народна партія в ПАРЄ. Тоді ж почався збір підписів про його відставку.

Сам Аграмунт заявив, що кампанія на підтримку його відставки була розпочата українською делегацією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: