У «Батьківщині» заявили про фальсифікацію судової реформи

Читать на русском
У Батьківщині хочуть розслідування того, як до закону про судову реформу потрапила поправка Лозового.

Фракція «Батьківщини» вимагає розслідування сфальсифікованого, на їхню думку, тексту судової реформи, поданого на підпис Андрію Парубію.

Про це «Слову і Ділу» повідомив заступник голови фракції Сергій Соболєв.

«На жаль, сьогодні наші колеги-депутати виявили факт – вперше за всю історію парламенту – фальсифікації Кримінального процесуального кодексу. Коли без рішення профільного комітету, без голосування в залі, фактично заднім числом змінили статтю, яка звільняла від відповідальності всіх злочинців, які скоїли тяжкі злочини», – сказав він.

Народний депутат уточнив, що йдеться про поправку депутата від РПЛ Андрія Лозового, затвердженої в залі, яка увійшла до закону.

Нагадаємо, що поправка скорочує терміни досудового слідства до двох місяців зі дня повідомлення про злочин і до шести місяців зі дня внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Поправка Лозового після затвердження парламентом зазнала різкої критики як представників правоохоронних органів, так і самих депутатів.

«Для того, щоб вийти із ситуації й не ветувати весь закон, без рішення комітету й без голосування в залі до тексту внесли додаткові правки. Все це було зроблено в незаконний спосіб. Фактично, поклали інший документ на підпис голові Верховної Ради. Тому ми вимагаємо розслідування цього кричущого факту й вимагаємо від Парубія не підписувати цей закон доти, доки з нього не будуть прибрані речі, за які зала не голосувала», – сказав Соболєв.

Нагадаємо, що проект закону «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів» (№6232) Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому у вівторок, 3 жовтня.

В процесі роботи над документом були внесені й розглянуті 4383 поправки до проекту. Перед підсумковим голосуванням голова комітету з питань правової політики і правосуддя Руслан Князевич зачитав номери поправок, на яких наполягав профільний комітет, у тому числі поправку Лозового.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: