Вийшов до їдальні? Депутат від НФ проґавив голосування за проголошення Росії агресором

Читать на русском
У той час, як коаліція шукає голоси за закони президента серед опозиції, в Народному фронті знайшовся депутат, що не проголосував за один із них, хоча й обіцяв.
Микола ВеличковичФото з відкритих джерел

Поки члени парламентської коаліції для ухвалення законопроектів президента щодо Донбасу шукають підтримки в опозиції та серед позафракційних, у фракції «Народного фронту» знайшовся депутат, який примудрився не проголосувати за закон №7163, який проголошує Росію державою-агресором.

Ідеться про Миколу Величковича, який 4 жовтня в ефірі парламентського телеканалу запевняв, що обов'язково проголосує за законопроект, який передбачатиме визнання РФ агресором, повідомляє «Слово і Діло».

Микола ВеличковичНародний депутат України
Величкович запевнив, що підтримає визнання Росії агресоромСказано 4 жовтня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

Сьогодні Верховна Рада голосувала за цей законопроект і, як ми знаємо, ухвалила його в першому читанні. Але серед 71 голосу «Народного фронту», відданого за нього, голосу Величковича не було. На сайті Верховної Ради в розділі, де відображається поіменне голосування, зазначено, що під час ухвалення законопроекту №7163 народного депутата в сесійній залі не було. Точніше, не було його картки, оскільки сам депутат, за даними ранкової реєстрації, до парламенту все ж прийшов.

З огляду на те, що Величкович перебував у будівлі Верховної Ради (а не був відсутній із поважної причини, що могло би бути аргументом на його користь), але за відповідний законопроект не голосував, аналітики «Слова і Діла» присуджують цій його обіцянці статус «не виконано».

На цю мить це друга провалена обіцянка Величковича. Заради справедливості відзначимо, що в нардепа зареєстровані 18 обіцянок, 11 з яких він виконав. Така сумлінність навіть дозволила йому потрапити до топ-25 найбільш відповідальних депутатів Ради.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: