Як працюють міністри Гройсмана? Дайджест обіцянок уряду з 27 вересня до 3 жовтня

Читать на русском

За період із 27 вересня до 3 жовтня Кабінет міністрів України відзначився небувалою результативністю, адже позначку «виконано» отримали 11 їхніх обіцянок. Але це геть не тому (або не тільки тому), що чиновники працювали в поті чола, а просто тому що Верховна Рада врешті-решт ухвалила підготовану урядом пенсійну реформу. Саме питання пенсій стосувалися більшість обіцянок міністрів, що отримали статус «виконано» за цей період, констатує «Слово і Діло».

Зокрема, йдеться про обіцянку не підвищувати пенсійний вік, яку в різний час озвучували віце-прем’єри Павло Розенко та В’ячеслав Кириленко, очільник Мінфіну Олександр Данилюк і міністр соціальної політики Андрій Рева. Справді, пенсійний вік ухваленими парламентом законами підвищений не буде (на відміну від пенсійного стажу).

Також у зв’язку з цим до розділу виконаних перейшли обіцянки прем’єр-міністра Володимира Гройсмана й того ж таки Розенка про збільшення пенсій із 1 жовтня та Гройсмана й Реви – про зміну системи призначення спеціальних пенсій (ця обіцянка для обох – пункт із програми уряду).

Єдиним виконаним зобов’язанням тижня, що не стосується пенсій, є обіцянка виділити в 2017 році 250 млн грн на будівництво об’їзної дороги в Дніпрі. Належить вона, знову ж таки, главі уряду.

Черговою проваленою обіцянкою відзначився міністр інфраструктури Володимир Омелян, який визнав, що Ryanair не прийде на ринок України цього року вже за жодних обставин. Компанію йому склав Павло Розенко – і знову з пенсійним питанням. Статус «не виконано» отримало його зобов’язання про непідвищення страхового стажу.

Нових обіцянок членів Кабінету міністрів «Слово і Діло» за цей час зафіксувало 6. Серед них варто відзначити міністра енергетики Ігоря Насалика з обіцянкою запустити вже в жовтні цього року 4 нових атомних енергоблоки, голови Мін’юсту Павла Петренка із зобов’язанням запровадити з січня 2018 року послугу онлайн-прописки та В’ячеслава Кириленка, який запевнив, що школи з російською мовою навчання закривати не будуть.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: