Британія хоче прискорити переговори щодо Brexit

Читать на русском
Міністр фінансів Великобританії намагався стримати протиріччя, що існують в кабінеті Терези Мей.

Міністр фінансів Великобританії намагався стримати протиріччя, що існують в кабінеті Мей.

Великобританія повинна прискорити процес переговорів з Брюсселем щодо Brexit, щоб забезпечити достатній для перехідного періоду термін тривалістю близько двох років, який дозволить компаніям адаптуватися до нових реалій.

Про це заявив британський міністр фінансів Філіп Хаммонд в понеділок, 2 жовтня, пише «Слово і Діло».

«Ми всі розчаровані тим, наскільки повільним був прогрес в останні місяці. Необхідно вирішити короткострокову проблему, пов'язану з невизначеністю навколо цього процесу, надавши прискорення діалогу», - сказав Хаммонд телеканалу ITV.

При цьому він поспішив зміксувати протиріччя, що існують в кабінеті прем'єра Терези Мей щодо питання про вихід Лондона з ЄС. Він зазначив, що вимоги глави МЗС Бориса Джонсона, який виступає за більш жорстку позицію Великобританії на переговорах, добре відомі.

Проте, за словами міністра фінансів, Джонсон повністю підтримує курс, обраний в цьому питанні главою уряду.

Нагадаємо, Європейський союз і Великобританія не досягли значного прогресу в питанні виходу країни з ЄС, щоб переговори щодо Brexit перейшли на наступний етап.

Раніше Мей заявила, що Великобританія може зберігати фактичне членство в Євросоюзі протягом двох років після Brexit - і навіть весь цей час робити внески в брюссельську казну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: