Дискусія або розкол: стали відомі причини демаршу в «Опоблоці»

Читать на русском
Депутати від Опоблоку заперечують наявність розколу у фракції після голосування за судову реформу.
фото: УНІАН

В «Опозиційному блоці» категорично заперечують факт розколу в партії та фракції після голосування за судову реформу 3 жовтня, а інші члени фракції називають цей демарш «демократичними процесами» й закликають не говорити про розкол.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» заявили депутати фракції Ігор Шурма та Юрій Павленко.

«Чому, якщо спостерігається антагонізм у коаліції або всередині партій більшості, всі це називають демократією, а коли ті ж процеси спостерігаються в «Опозиційному блоці», преса відразу починає говорити про розкол? Хіба опозиція не має права на внутрішню дискусію? В опозиції та в коаліції можуть бути різні точки зору на ті чи інші питання», – прокоментував ситуацію в партії Шурма.

Хто і як голосував за судову реформуРада у вівторок ухвалила судову реформу. Як це було – просто й доступно показано на інфографіці «Слова і Діла».

За словами народного депутата, про розкол у фракції «не може йтися апріорі». Про це ж говорить і Юрій Павленко.

«У фракції була непроста дискусія щодо судової реформи. Головним мотивом, через який фракція ухвалила рішення голосувати «за», було розуміння, що без затвердження цих законопроектів країну може очікувати правий колапс. Змінилася Конституція й законодавство необхідно привести у відповідність до Основного закону», – пояснив Павленко.

За його словами, незважаючи на рішення фракції, низка депутатів зайняли власну позицію.

«Жодного розколу немає, є дискусія. Причому дискусія ситуативна, щодо конкретного рішення. Далі з усіх питань позиція в нас буде цілісна і єдина», – запевнив Павленко.

Нагадаємо, Михайло Добкін за підсумками голосування за судову реформу на своїй сторінці в Facebook заявив про вихід із партії: «Всі разом узяті так звані «диктаторські» закони від 16 січня в жлдне порівняння не йдуть з ухваленою сьогодні ганьбою про судову «реформу». І ще. З цього дня я безпартійний».

Також про створення опозиційної платформи всередині фракції заявив Вадим Новинський.

«Я висловлюю свою незгоду з дією частини народних депутатів фракції з керівництвом нашої фракції й оголошую, що ми разом зі своїми колегами, однодумцями, які не голосували за цю судову реформу або голосували проти неї, будемо створювати опозиційну платформу всередині «Опозиційного блоку», – сказав він.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: