Гриневич розповіла про нові правила нарахування стипендій

Читать на русском
Міністерство освіти і науки внесло на розгляд уряду постанову про нові правила нарахування стипендій.

Міністерство освіти і науки внесло на розгляд уряду постанову про нові правила нарахування стипендій.

Про це в інтерв'ю виданню «Обозреватель» повідомила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Система нарахування стипендій-2017: основні критеріїЗ 1 січня в навчальних закладах України діє нова система нарахування стипендій. «Слово і Діло» розбиралося, хто і скільки зі студентів тепер отримує.

«Поки що підхід по академічним стипендіям будується на рейтингу. Ми вже внесли проект постанови Кабміну, де врегулювали деякі технічні питання. Наприклад, такий момент: в маленьких групах, де навчаються дуже сильні студенти, лише 45% з них могли отримати стипендію. Студентські організації наполягли на тому, щоб ми врегулювали пропорції з кожної спеціальності. Тепер ми зробимо більш широкий підхід, коли в межах факультету буде можливість перерозподіляти стипендії. Тобто в загальних рисах по факультету - 45%, а між спеціальностями можна перерозподіляти», - розповіла Гриневич.

Гриневич обіцяє, що соціальні стипендії не скасуютьСказано 1 вересня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

Міністр освіти і науки зазначила, що в цілому стипендії збільшено на 30% і відтепер вони знаходяться на рівні прожиткового мінімуму. В Україні, за словами Гриневич, академічні стипендії отримують 40% студентів, а 5-7% - соціальні стипендії.

Раніше повідомлялося, що до 2020 року Мінфін удвічі скоротить число стипендій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: