На одному зі складів боєприпасів посилюють безпеку

Читать на русском
У Запоріжжі з обласного бюджету виділять кошти на обладнання складів боєприпасів сучасними засобами протидиверсійної та протипожежної захищеності.

У Запоріжжі з обласного бюджету виділять кошти на обладнання складів боєприпасів сучасними засобами протидиверсійної та протипожежної захищеності.

Про це повідомили в прес-службі Запорізької облдержадміністрації, пише «Слово і Діло» з посиланням на УНН.

На складах у Калинівці встановлять нову систему захистуГенерал підкреслив, що найближчими днями на складах у Калинівці почнуть встановлювати вишки зі спеціальною системою раннього виявлення загрози, а також посилять засобами для боротьби з безпілотниками.

На позачерговому засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було розглянуто питання щодо запобігання виникненню надзвичайної ситуації на складах ракетно-артилерійського озброєння військової частини А1978 (55-та окрема артилерійська бригада).

У Запорізькій області розташовані склади ракетно-артилерійського озброєння та військової частини А1978, на яких зберігається значна кількість боєприпасів і вибухових речовин. При виникненні надзвичайної ситуації на цих складах, як і у випадку Калинівки Вінницької області, держава також може зазнати значних збитків, виникне загроза життю й здоров'ю цивільного населення.

Під Харковом поліція вилучила арсенал боєприпасівПоблизу Харкова 28 вересня в будинку ветерана АТО під час обшуку правоохоронці виявили арсенал зброї та боєприпасів.

«З метою попередження виникнення надзвичайної ситуації комісією ухвалено рішення виділити з резервного фонду обласного бюджету кошти на обладнання складів боєприпасів в/ч А1978 сучасними засобами протидиверсійної та протипожежної захищеності. Встановлення цих коштів дозволить оперативно реагувати на виникнення пожежі та запобігти вчиненню терористичного акту», – повідомили в ОДА.

Нагадаємо, що 26 вересня близько 22:00 на військових складах населеного пункту Калинівка Вінницької області сталася пожежа.

Пожежу на військових складах у Калинівці кваліфікували як диверсію. Слідство відпрацьовує чотири версії причин пожежі на арсеналі в Калинівці.

Раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, скільки може тривати розмінування Калинівки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: