Президент обрав нового голову Нацбанку – ЗМІ

Читать на русском
Новим головою Національного банку з великою часткою ймовірності стане один із заступників Гонтаревої – саме на ньому зупинив вибір Порошенко.
Фото з відкритих джерел

Президент Петро Порошенко має намір невдовзі запропонувати Верховній Раді на розгляд кандидатуру нового глави Національного банку.

Ним, за інсайдерською інформацією «Українських новин», стане нинішній заступник Валерії Гонтаревої Яків Смолій, передає «Слово і Діло».

Як повідомив агентству неназваний співрозмовник, Смолій розглядався як один із двох кандидатів на цю посаду, іншим же був голова правління Раффайзен Банку Аваль Володимир Лавренчук.

Новий голова Нацбанку: як наступнику Гонтаревої уникнути помилок попередниківПолітику Нацбанку під керівництвом Гонтаревої від початку одні гостро критикували, інші – виправдовували. На заміну Гонтаревій АП розглядає двох кандидатів. Та чи дійсно питання лише в персоналіях?

«Другий кандидат, що був навіть фаворитом у деяких колах, – голова правління Райффайзен Банк Аваль Володимир Лавренчук – не набирає голосів у парламенті, а Смолій – прохідний кандидат», – зазначило джерело видання.

Передбачається, що офіційне призначення Смолія на цю посаду відбудеться в жовтні. На цю мить він уже понад 4 місяці виконує обов’язки голови Нацбанку, поки Гонтарева перебуває в неоплачуваній відпустці.

Нагадаємо, 26 вересня в Національному банку уточнили, що його колишня очільниця перебуватиме у відпустці до звільнення й повертатися на цю роботу не збирається.

За підрахунками «Слова і Діла», її рівень відповідальності на сьогодні складає 39%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: