Росія відправила черговий «гумконвой» на окупований Донбас

Читать на русском
Колона російських вантажівок, яка перевозить невідомий вантаж, що в Росії називають гуманітарною допомогою, вирушила на окупований Донбас.

На окуповані проросійськими бойовиками території Донбасу Росія направила черговий так званий гумконвой.

Про це 28 вересня повідомили в прес-службі Міністерства надзвичайних ситуацій РФ, передає «Слово і Діло».

Клімкін анонсував внесення проекту резолюції щодо миротворців на ДонбасіУ Міністерстві закордонних справ України прокоментували майбутню резолюцію про мироторців у зоні АТО.

У відомстві стверджують, що колона везе понад 400 тонн «гуманітарних вантажів», у тому числі дитячі продуктові набори та медикаменти.

На кордоні з Україною колона розділиться – частина вантажівок поїде до Луганської області, частина – до Донецької.

Як відомо, переміщення «гумконвоїв» РФ здійснюється з грубим порушенням норм міжнародного та українського законодавства, а також узгоджених із Міжнародним комітетом Червоного Хреста модальностей, тому українська міжвідомча група здійснює лише візуальне спостереження без виконання контрольних функцій. Військові ЗСУ відзначають, що після кожного прибуття «гумконвоїв» РФ у зоні АТО посилюється вогнева активність бойовиків.

Раніше була названа кількість гумпдопомоги від Червоного Хреста, відправленої на Донбас.

Нагадаємо, що заступник глави Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв розповів про ступінь готовності закону щодо реінтеграції Донбасу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: