Стало відомо, про що Порошенко говорив із Меркель телефоном

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко 28 вересня провів телефонну розмову з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Президент України Петро Порошенко 28 вересня провів телефонну розмову з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Про це повідомляє прес-служба глави держави, передає «Слово і Діло».

Порошенко, серед іншого, привітав Меркель із перемогою її партії на виборах, заявивши, що «від цієї перемоги залежить стабільність всієї Європи».

«Примус до миру»: Путін починає торг за ДонбасЖурналіст Денис Попович розповів, про що свідчить згода Путіна на роботу миротворців ООН у глибині окупованого РФ Донбасу та який варіант миротворчої операції є найбільш вигідним для України.

Крім того, співрозмовники традиційно обговорили ситуацію на Донбасі та імплементацію Мінських домовленостей. «Зокрема, були скоординовані підходи до реалізації ініціативи щодо розгортання миротворчої операції ООН на території окупованої частини Донбасу та неконтрольованої ділянки україно-російського кордону», – відзначили в прес-службі.

Говорили лідери також про нещодавній вирок Ільмі Умерову, який виніс у Криму підконтрольний РФ суд. Так, Порошенко наголосив на необхідності дій для недопущення виконання такого рішення та консолідації міжнародної підтримки в питанні звільнення українських заручників, утримуваних Росією.

Раніше Порошенко привітав перемогу Меркель на виборах.

Нагадаємо також, що Меркель розповіла, коли знімуть санкції з Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: