Порошенко розповів про результати переговорів із главою МЗС Канади

Читать на русском
Під час переговорів із міністром закордонних справ Канади президент Петро Порошенко обговорив питання торгівлі, санкційного тиску но Росію та розміщення миротворців ООН на Донбасі.
Петро Порошенко і Христя ФріландФото: АПУ

Зустріч президента України Петра Порошенка з міністром закордонних справ Канади Христею Фріланд була присвячена основним питанням співпраці двох країн, а саме реалізації угоди про вільну торгівлю, поглибленню співробітництва в оборонній сфері.

Також під час зустрічі обговорили розвиток ситуації на Донбасі та скоординували підходи щодо реалізації ініціативи з розгортання миротворчої операції ООН на всій території ОРДЛО, пише «Слово і Діло», посилаючись на прес-службу глави держави.

«Було також висловлено очікування, що Канада займатиме принципову позицію і в питанні санкційного тиску на Москву, насамперед, у контексті майбутнього головування у Великій сімці», – йдеться в повідомленні.

Порошенко прибув до Канади на «Ігри нескорених»У п’ятницю, 22 вересня, президент України Петро Порошенко з робочим візитом прибув до Канади.

Крім того, Порошенко подякував Фріланд за особисту участь у Лондонській конференції з питань реформ в Україні, на якій було оголошено про нові проекти підтримки з боку Канади.

Раніше президент України зустрівся з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо. Серед іншого, йому вдалося домовитися про лібералізацію в питанні видачі українцям канадських віз.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: