У Росії планують заблокувати Facebook

Читать на русском
Роскомнагляд пригрозив Facebook блокуванням за зберігання даних росіян за кордоном, що порушує закон РФ про локалізацію персональних даних.

Роскомнагляд пригрозив Facebook блокуванням за зберігання даних росіян за кордоном, що порушує закон РФ про локалізацію персональних даних.

Якщо Facebook в 2018 році не виконає вимоги російських чиновників, ресурс припинить роботу на території РФ. Про це заявив голова Роскомнагляду Олександр Жаров у вівторок, 26 вересня, передає «Інтерфакс», пише «Слово і Діло».

Заборона соцмереж: за яких умов «ВКонтакте», «Одноклассники» і «Яндекс» можуть розблокуватиМедіаконсультант оцінив вірогідність зняття заборони з російських соцмережі і розповів, що може стати приводом для відміни блокування.

«Закон є обов'язковим для всіх. У будь-якому разі ми або доб'ємося того, щоб закон був виконаний, або компанія припинить працювати на території Російської Федерації, як, на жаль, сталося з LinkedIn. Тут винятків немає», – сказав Жаров, відповідаючи на запитання про терміни виконання соцмережею Facebook відповідного закону.

«Ми будемо домагатися, щоб 242-й закон компанією Facebook був дотриманий. У 2018 році все буде точно», – підкреслив Жаров. Він пояснив, що терміни для вирішення цієї проблеми встановлені й будуть дотримані.

«Ми прекрасно усвідомлюємо, що Facebook має значну кількість користувачів на території Російської Федерації, але з іншого боку, ми розуміємо, що це не унікальний сервіс, є й інші соціальні мережі», – пояснив Жаров.

Нагадаємо, Facebook виписали штраф за порушення конфіденційності.

Раніше повідомлялося, що Facebook перевірятиме справжність новин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: