Facebook перевірятиме справжність новин

Читать на русском
Соцмережа Facebook займеться факт-чекінгом – активує спеціальну функцію, що перевірятиме справжність новин, якими діляться користувачі.

Соцмережа Facebook займеться факт-чекінгом – активує спеціальну функцію, що перевірятиме справжність новин, якими діляться користувачі.

Про це йдеться в повідомленні компанії, пише «Слово і Діло».

Заборона соцмереж: за яких умов «ВКонтакте», «Одноклассники» і «Яндекс» можуть розблокуватиМедіаконсультант оцінив вірогідність зняття заборони з російських соцмережі і розповів, що може стати приводом для відміни блокування.

«Одним із наших основних завдань є підтримка інформованої спільноти Facebook. Це означає, що ми допомагаємо людям обмінюватися думками про останні новини та оновлення. Це також означає, що ми хочемо дати можливість користувачам отримувати більш повну картину того, що сталося», – розповіла менеджер із продуктів стрічки новин соціальної мережі Сара Су.

Відтепер у публікаціях, якими діляться користувачі, з'являться «Статті за темою», повідомила вона.

Функція, що допомагає відрізнити фейкову новину від справжньої, перебувала в тестовому режимі з квітня цього року, проте тепер вона представлена ​​для більш широкого кола користувачів – у США, Франції, Нідерландах та Німеччині.

Публікації, пов'язані за темою одна з одною, допомагають людям більш масштабно занурюватися в тему й із більшою часткою ймовірності визначати справжність тієї чи іншої новини, підкреслила Су.

Нагадаємо, 3 серпня в усьому світі знову не працює Skype.

Зазначимо, після заборони «ВКонтакте» українці масово перейшли на Facebook.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: