Польський проект судової реформи відкликали відразу після представлення

Читать на русском
Дуда оголосив про скасування внесених правок після того, як стало зрозуміло, що в парламенті не буде більшості для змін до Конституції.

Законопроекти, які розширювали повноваження президента Польщі Анджея Дуди над судами, він відкликав через кілька годин після їх представлення.

Про це повідомляє ВВС, передає «Слово і Діло».

Дуда оголосив про скасування внесених правок після того, як стало зрозуміло, що в парламенті не буде більшості для внесення змін до Конституції.

У понеділок, 25 вересня, Дуда представив власні законопроекти про Верховний суд і Державну раду судочинства замість тих, що пропонувала правляча партія ПіС, які він ветував у липні. Запропоновані Дудою правки вимагали внесення змін до Конституції через парламент.

У Польщі стартували військові навчання Dragon-17У Польщі розпочалися військові навчання Dragon-17 за участю польських військових, країн НАТО та союзників.

Того ж дня він провів консультації з депутатами, які розкритикували його план. Згодом він сказав, що стало очевидно, що правки не отримають достатньої підтримки в парламенті.

«Річ не в тім, щоб я як президент мав можливість вибирати, річ у тім, що вибір є міжпартійним», – сказав він після зустрічі.

Як заявив посол Польщі Ян Пекло, влада Польщі ще остаточно не визначилася зі своїм ставленням до українського закону про освіту.

Також нещодавно президент Франції Еммануель Макрон підписав п'ять указів, які реформують Трудовий кодекс та збурили французів на масові протести.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: