Україна збільшила кількість компаній, які експортують продукцію до ЄС

Читать на русском
У 2016 році 13,4 тисячі українських компаній експортували продукцію до ЄС, тоді як за перший квартал 2017 року таких компаній було 7,8 тисячі.

За перший квартал 2017 року українських компаній, які експортують товари до ЄС, було 7,8 тисячі.

Про це повідомила в інтерв'ю УНІАН заступник міністра економічного розвитку і торгівлі-торговий представник України Наталія Микольська, передає «Слово і Діло».

За словами Микольської, спільно з Державною фіскальною службою було проведене дослідження, й було виявлено, що в 2012 році з України до ЄС поставляли свою продукцію близько 10 тис. компаній. Якщо подивитися на 2016 рік, то цих компаній було 13,4 тис.

«Якщо ми подивимося на перший квартал 2017 року, то таких компаній вже 7,8 тисячі. Ми бачимо, що постійно відбувається зростання кількості українських бізнесів, які постачають свою продукцію на територію ЄС», – сказала вона.

Як заявила Микольська, частково тенденція пояснюється поділом компаній, проте в загальній динаміці зростання їх кількості цей фактор не є істотним.

«Скептики почнуть говорити, що це все структурування, компанії діляться, множаться, відкриваються дочірні підприємства. Така тенденція дійсно є, але вона не може бути більше 3-5% від загального збільшення кількості підприємств, які експортують до ЄС», – підкреслила торгпред.

Нагадаємо, українські виробники активно виходять на ринок ЄС. Чотири українських підприємства з виробництва харчових продуктів тваринного походження отримали право експорту на ринок Європейського Союзу: по одному з виробництва яєць, харчового й молока та молокопродуктів і два – риби й рибної продукції.

Раніше Володимир Гройсман розповів, скільки українського експорту йде до ЄС.

Нагадаємо, що Україна істотно збільшила експорт товарів до РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: