Працівник Нацбанку отримав невідомий подарунок вартістю понад мільйон гривень

Читать на русском
Співробітник одного з департаментів українського Нацбанку задекларував подарунок від однофамільця на суму понад мільйон гривень.

Фахівець другої категорії департаменту фінансового моніторингу Національного банку України Сергій Потєєв отримав від родича подарунок на суму понад 1,1 мільйона гривень, проте не вказав, що саме йому подарували.

Таке повідомлення про зміну майнового стану він подав до Єдиного державного реєстру декларацій, пише «Слово і Діло».

Згідно з поданим документом, громадянин України Ілля Миколайович Потєєв зробив негрошовий подарунок фахівцю НБУ на суму 1 мільйон 131 тисяча 300 гривень. Сам суб'єкт подачі повідомлення не вказав, який саме подарунок отримав. Однак із реєстру нам вдалося дізнатися, що йому подарували комплекс об'єктів: склад, приміщення охорони, ангари, підвали тощо.

В електронній декларації за 2016 рік працівник НБУ вказав, що живе й прописаний у Києві, проте в графі нерухомості немає жодного житла. Де він живе – невідомо.

Єдине, що Потєєв вніс до декларації, то це доходи: стипендію в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка в розмірі 7425 грн, зарплату в ТОВ «Світанок-Агро», засновником якої є його дарувальник Ілля Потєєв, – 24 150 грн, зарплату в НБУ – 5064 грн.

Нагадаємо, поліцейський із Дніпропетровської області придбав квартиру майже за мільйон.   Раніше працівниця Рахункової палати купила квартиру в київській новобудові майже за мільйон.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: