У ГПУ повідомили, за що затримали екс-директора «Інформаційних судових систем»

Читать на русском
Екс-директора ІСС Богданова затримали за підозрою у привласненні з держбюджету 6,4 мільйона гривень.

Екс-директора «Інформаційних судових систем» Леоніда Богданова затримали за підозрою у привласненні з держбюджету 6,4 мільйона гривень.

Про це повідомляється на сайті Генеральної прокуратури, передає «Слово і Діло».

Богданова затримали в рамках досудового розслідування в кримінальному провадженні щодо привласнення службовцями держпідприємства державних коштів у особливо великих розмірах. Він підозрюється в заволодінні в 2013-2014 роках разом із спільниками 6,4 мільйона гривень шляхом укладання фіктивних договорів поставки програмного забезпечення для систем відеоконференцзв’язку в органах юстиції України.

«Зазначеному колишньому керівнику державного підприємства повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), частиною 1 статті 366 (службове підроблення) КК України», – йдеться в повідомленні.

Наразі Генпрокуратура внесла клопотання про обрання Богданову запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Правоохоронці встановлюють інших учасників злочинної схеми та їхні ролі, а також перевіряють інші схожі угоди на суму понад 40 млн грн. Досудове слідство триває.

Як відомо, Богданова затримали на спробі перетину державного кордону в напрямку Російської Федерації.

Також стало відомо, що суд заарештував рахунки фігуранта справи «Укрхімтрансаміаку».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: