В ОБСЄ повідомляють про збільшення числа жертв серед цивільного населення в зоні АТО

Читать на русском
Число жертв серед цивільного населення в зоні АТО зросло на 18 відсотків порівняно з аналогічним періодом 2016 року.

В ОБСЄ повідомляють, що число жертв серед цивільного населення зросло на 18% порівняно з аналогічним періодом 2016 року.

Про це заявив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг, інформує «Слово і Діло» з посиланням на УНН.

Голова ОБСЄ закликав надати Донбасу «шанс на мир»На Донбасі необхідно домогтися дотримання режиму припинення вогню та дотримання сторонами конфлікту досягнутих у Мінську домовленостей.

«Згідно з оприлюдненим звітом СММ ОБСЄ щодо кількості жертв серед цивільного населення за 2016 рік, ми фіксуємо більший показник загиблих, ніж за минулий рік. Цього року ОБСЄ вже підтвердили 387 жертв серед цивільного населення. Це на 18% більше, ніж за аналогічний період 2016 року», – сказав Хуг.

Заступник голови СММ ОБСЄ в Україні підкреслив, що з них 68 – загиблі й 319 – поранені.

«Місія ОБСЄ зафіксувала 1882 порушення режиму припинення вогню за минулий тиждень. Ми виявили одиниці важкого озброєння, яке в 74 випадках розміщене з порушенням узгоджених умов», – повідомив Хуг.

Минулого тижня місія ОБСЄ зафіксувала зменшення порушень режиму тиші на 10% порівняно з попереднім тижнем.

Раніше повідомлялося, що з початку 2017 року на Донбасі в результаті конфлікту загинули 68 цивільних осіб, 315 отримали поранення.

Нагадаємо, в США підтримали ідею Порошенка ввести на Донбас миротворців ООН.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: