Мінінфраструктури запроваджує нові правила для автовласників, що подорожують до ЄС

Читать на русском
Автівки, які подорожують з України до країн-членів ЄС, повинні мати талон проходження технічного огляду транспортного засобу.

Автомобілі, які подорожують з України до країн-членів ЄС, з 2018 року обов’язково повинні мати талон про проходження технічного огляду.

Про це повідомляється на сайті Міністерства інфраструктури України, передає «Слово і Діло».

«З наступного року, згідно з положеннями Женевської угоди 1958 року, директивами ЄС та вимогами Угоди про асоціацію України з ЄС, усі автомобілі, які подорожують з України до країн-членів ЄС, обов’язково повинні мати відповідний талон проходження технічного огляду транспортного засобу», – йдеться в повідомленні.

Також технічний огляд буде обов'язковим при першій реєстрації та перереєстрації транспортного засобу.

Водночас у Мінінфраструктури обіцяють запроваджувати обов'язковий технічний огляд дорожніх транспортних засобів в Україні поетапно.

«Зараз перед нами стоїть завдання поетапного запровадження обов'язкового технічного огляду. В нас уже є відповідні нормативно-правові акти, які набувають чинності наступного року, й нам потрібно якісно до цього підготуватися. Залучаються найкращі світові практики та експерти. Ми хочемо, щоб технічний огляд проводили приватні компанії, які акредитовані НААУ, мають лабораторії, достатню матеріально-технічну базу та відповідають усім вимогам, встановленим чинним законодавством», – зазначив заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк.

Нагадаємо, голова комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна досі не подала проект закону, який передбачав би механізм легалізації автівок з іноземною реєстрацією, хоча обіцяла зробити це до 14 вересня.

Раніше повідомлялося, що власникам ввезених в Україну легкових авто з іноземною реєстрацією перехід на українські номери обійдеться в 1,0-1,4 тисячі євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: