Саакашвілі щодо штрафу: це порушення закону й тиск на суд

Читать на русском
Михайло Саакашвілі відповів на заяву генерального прокурора України щодо виплати штрафу за незаконне перетинання державного кордону.

Михайло Саакашвілі відповів на заяву генерального прокурора України щодо виплати штрафу за незаконне перетинання державного кордону.

«Генеральний прокурор України заявив, що я повинен заплатити штраф за незаконне перетинання державного кордону. Це пряме порушення закону і відвертий тиск на суд з боку неправомірної особи», - написав він на своїй сторінці в Фейсбук в середу ввечері, пише «Слово і Діло».

Звертаючись до генпрокурора М.Саакашвілі заявив: «Юрій Віталійович, ви, як генеральний прокурор України, не могли не чути про презумпцію невинуватості. Крім того, як посадова особа, ви такими заявами прямо дискредитуєте судову систему України».

Також М.Саакашвілі припустив, що суд вже виніс рішення щодо його справи.

«Можливо, суд вже виніс рішення з цього приводу і це рішення від мене приховують так само ретельно, як і рішення про позбавлення мене громадянства? Або ви навпаки непрозоро натякнули судді, який повинен бути вердикт?», написав він.

Раніше генпрокурор України Ю.Луценко заявив, що лідер партії «Рух нових сил», екс-глава Одеської обласної державної адміністрації, екс-президент Грузії М.Саакашвілі повинен заплатити штраф за незаконне перетинання державного кордону України.

Нагадаємо, що суд щодо Саакашвілі перенесли на 22 вересня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: