Рух Саакашвілі: Порошенко створив собі проблему й сам її вирішуватиме

Читать на русском
Ігор Петренкоексперт МЦПД

Наразі тактика АП буде спрямована на максимальну дискредитацію колишнього губернатора Одеської області Михеіла Саакашвілі.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Ігор Петренко, оцінюючи ситуацію з Михеілом Саакашвілі та подальшу позицію АП.

«Найголовніше, на що має орієнтуватися АП , – це не допустити об’єднання «нових-старих» демократів, щоб вони не створили якийсь антипрезидентський рух і реальні масштабні проблеми», – зазначив він.

За словами експерта, поодинці вони створюють меншу загрозу.

«Не стільки сам Саакашвілі є небезпечним, скільки об’єднання «нових-старих» демократів у особі Наливайченка, Тимошенко, Гриценка, «єврооптимістів» та інших», – підкреслив політолог.

Експерт акцентував, що президент сам собі створив цю проблему, тому наразі Порошенко та БПП залишилися наодинці із ситуацією довкола Саакашвілі.

Від любові до ненависті: друзі та вороги СаакашвіліВ Україні Саакашвілі має не лише власну політичну партію, але й потужну підтримку низки популярних політиків. «Слово і Діло» вирішило розібратися, хто підтримує Саакашвілі в Грузії та Україні і хто є його опонентом.

«Є великі сумніви в тому, що НФ, люди Авакова якось сприятимуть та допомагатимуть. У цій ситуації Аваков навіть має певну вигоду, щоб послаблювати позиції президента й, відповідно, покращувати свої», – додав Петренко.

На його думку, керівник МВC завжди тримався осторонь.

«У цій ситуації Аваков у виграшній ситуації. В який бік коливатиметься ситуація, такою й буде реакція. Якщо буде якесь нове об’єднання, рух, що знаходити відгук у населення, то, відповідно, Аваков та інші певним чином коригуватимуть свою позицію», – резюмував Ігор Петренко.

Нагадаємо, Міхеіл Саакашвілі анонсував своє повернення до Києва 17 жовтня. Політик заявив про намір висунути три вимоги до влади.

Екс-керівник Одеської ОДА наголосив, що має мирні наміри й революцію організовувати не збирається.

Докладніше про тих, хто належить до кола ворогів та прихильників Саакашвілі, читайте за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: