Сьогодні набуває чинності Угода про ЗВТ між Україною та Канадою

Читать на русском
Угода передбачає поглиблення економічного й торгового співробітництва та дає нові можливості оборонним підприємствам України.

Угода про зону вільної торгівлі між Україною та Канадою набула чинності сьогодні, 1 серпня.

Про це повідомив посол України в Канаді Андрій Шевченко, передає «Слово і Діло».

«Вільна торгівля між Україною та Канадою почнеться 1 серпня. Канада зробила свій подарунок нам до Дня Конституції: ми отримали урядову ноту про завершення всіх внутрішніх процедур для набуття чинності Угоди про вільну торгівлю. В нас подвійне відчуття: фініш і старт – два в одному. Це історичний момент, який підсумовує колосальний пласт роботи наших дипломатів і політиків. Але це й початок набагато більш значущого етапу: час наповнювати цю Угоду життям – контрактами, робочими місцями й інвестиціями», – зазначив він.

ЗВТ з Канадою: чи зможуть українці ввозити канадські авто без митаГендиректор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів розповів про важливі нюанси угоди про ЗВТ з Канадою та придбання канадських авто.

2 червня Канада завершила ратифікацію угоди про ЗВТ з Україною.

Угода про вільну торгівлю між Україною та Канадою була підписана в Києві 11 липня 2016 року. Верховна Рада ратифікувала його 14 березня 2017 року. Президент України Петро Порошенко підписав закон про ратифікацію 3 квітня 2017 року.

Так, передбачається, що угода з 1 серпня скасує 98% тарифів на українські товари, що експортуються до Канади, для канадських товарів відразу скасовується 72% тарифів, а протягом 7 років безмитний експорт виросте до 98%.

Крім того, угода взаємно відкриває ринки державних закупівель.

Окремі розділи угоди захищають електронну комерцію та інтелектуальну власність.

Також відомо, що від сьогодні набудуть чинності нові правила ввезення старих автомобілів із Канади.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: