У Трампа закликали Росію і Китай вплинути на КНДР

Читать на русском
Державний секретар США Рекс Тіллерсон закликав Росію і Китай вчинити тиск на КНДР, щоб вона припинила свої ракетні і ядерні провокації.

Державний секретар США Рекс Тіллерсон закликав Росію і Китай вчинити тиск на КНДР, щоб вона припинила свої ракетні і ядерні провокації.

«Ми вважаємо, що Китай і Росія можуть вчинити сильний тиск на Північну Корею», - сказав Тіллерсон в ефірі телеканалу CBS, пише «Слово і Діло».

Глава Держдепу нагадав, що Китай є основним постачальником нафти в КНДР, а в Росії працюють понад 30 тисяч північнокорейських громадян. У випадку з РФ, як зазначив Тіллерсон, російські «зарплати йдуть режиму в Північній Кореї».

«Жодна економіка не може функціонувати, якщо у неї немає доступу до ресурсів. Ми закликаємо Китай використовувати цей важіль, щоб чинити тиск на КНДР», - додав він.

При цьому Тіллерсон наголосив, що США як і раніше виступають за мирне вирішення північнокорейської проблеми.

«Все, що їм потрібно зробити, щоб повідомити нам, що вони готові до переговорів, - просто припинити ці випробування, припинити ці провокаційні дії і знизити рівень загрози і риторики», - наголосив він.

У той же час посол США в ООН Ніккі Гейлі заявила, що Рада безпеки ООН вичерпала можливості щодо стримування ядерної програми Північної Кореї, і США, можливо, доведеться передати це питання Пентагону.

«Ми значною мірою вичерпали все те, що ми можемо зробити в Раді безпеки на цьому етапі», - сказала Гейлі в інтерв'ю CNN, передає Reuters.

Раніше ЄС розширив список санкцій щодо Північної Кореї.

Нагадаємо, Північна Корея запустила ракету в бік Тихого океану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: